PERAK

PERAK

PEMBUDAYAAN DKICT

PEMBUDAYAAN DKICT

5A DAN 4A UPSR 2015

5A  DAN 4A UPSR 2015

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Jumaat, 14 Mac 2014

CARA IBU BAPA MENDAPATKAN USER ID DAN PASSWORD FROG VLE

Makluman kepada semua ibu bapa dan penjaga murid-murid SK Lekir 

Untuk pengetahuan semua, SK Lekir sedang membangunkan satu platform pembelajaran alaf baru yang dikenali sebagai 1BESTARINET VLE FROG atas kerjasama Kementerian Pelajaran Malaysia dan YTL.  Platform ini membolehkan murid, guru dan pelajar untuk mengakses platform pemebelajaran ini. Untuk makluman ibu bapa, pada masa ini para pelajar sedang dan akan diberikan taklimat berkaitan dengan VLE Frog yang akan digunakan oleh mereka semasa proses pengajaran dan pembelajaran dan menyiapkan tugasan di rumah.Ibu bapa dan penjaga juga boleh mengakses laman pembelajaran ini dengan mendapatkan  USER ID dan PASSWORD dengan mengikuti langkah-langkah yang berikut:
1.   Sila ke laman web http://www.yes.my dan klik ke 1Bestarinet
2.   Klik  Retrieve my 1BestariNet Yes ID 3.    Sila masukkan NO KP dan NAMA PENUH pada ruangan yang disediakan. Klik Search. Jika nama anda terdapat dalam senarai, maka Nama, No KP, No telefon dan YES ID akan dipaparkan. Sila ikuti arahan seterusnya iaitu dengan memasukkan alamat emel dan no telefon yang sebenar. Kemudian klik UPDATE. Password anda akan diberikan secara serta merta ke telefon bimbit anda.


4.  Kemudian, untuk mengakses platform 1Bestrinet VLE Frog SK Lekir, sila gunakan pelayar web Google Chrome. Taipkan URL ini  http://aba1017@1bestarinet.net


5.   Masukkan YES ID dan PASSWORD anda. Kemudian Log In

6.   Berikut adalah Paparan School Dashboard yang  boleh dilihat oleh Ibu Bapa. 


Tiada ulasan: